Takbyte

Typer av hjälp

Hitta rätt Takläggare –  på det enklaste sättet!

Taket är hör till den del på byggnaden som utsätts för störst påfrestning från nederbörd och vind. Det är därmed viktigt att kontrollera sitt tak med jämna mellanrum för att förebygga läckage och övriga skador eftersom det blir billigare än att lägga pengarna på sanering och reparation av ett tak som läcker. Tak med tegelpannor kan i bästa fall hålla upp till 100 år medans ett plåttak kan hålla i drygt 30-40 år. Dock kan både tätning och isolering behövas kontrolleras och ses över vart 15:e år.

 

Kontrollera taket med jämna mellanrum – viktigt med takbyte

Att byta tak kan också bli en kostsam historia samtidigt som det är en lönsam investering som ökar dess livslängd och värde. Att utföra ett takbyte är ofta ett mycket stort ingrepp, och det är viktigt att kontrollera om det är nödvändigt före du påbörjar ett byte. Så hur vet du när det väl  är dags för ett takbyte?

När du kontrollerar ditt tak är det viktigt att se till så att alla takpannor, plåtar och beslag är i gott skick, men även att underlagspappen och läkten håller tätt. På insidan ska du vara uppmärksam på om du ser tecken på fukt eller läckage från vinden. Upptäcker du fuktskador så betyder det vanligtvis att både innertaket och yttertaket måste bytas ut. Har du tegelpannor kan det dock vara tillräckligt att byta innertaket och därefter lägga om tegelpannorna. Är det enbart innertaket som har fått fuktskador är det en god idé att byta isolering, underlagspapper och därefter tjära om taket.

 

Takbyte för att höja husets värde

Visste du att vissa hus och fastigheter kan få ett bättre försäljningsvärde genom att man gör ett takbyte från ett material till ett annat? Om taket du väljer gör en väsentlig skillnad för huset, som till exempel att det ger en bättre isolering som sänker husets energikostnader, så kan därmed husets värde öka. Genom att använda dig av vår tjänst kan du anställa en skicklig takläggare som utför takbytet så att du blir nöjd.

Alla företag som vi matchar med är certifierade takläggare

Vi kontrollerar företagen åt dig så att du slipper, vilket betyder att du sedan i lugn och ro kan välja mellan pålitliga och certifierade företag. Hitta Hantverkare kan hjälpa dig ta fram de specialister och experter du behöver inför ditt takbyte. Hantverkarna använder sig bara av bra och hållbart material, så du kan känna dig lugn med att takläggningen eller takbytet håller i flera år framöver. Vi vill att du ska vara nöjd med ditt takbyte. Därför ser vi alltid till att endast ge förslag till firmor som har god erfarenhet inom området.

Kontrollerade Företag
För att hjälpa dig som använder Hitta Hantverkare att hitta ett tryggt företag, ställer vi krav på alla företag som vill ansluta sig till vår tjänst. Vi kontrollerar att alla våra anslutna företag är godkänd för F-skatt, är momsregistrerade och är skuldfria. De verksamheter som vi samarbetar med har dessutom lång erfarenhet i sina områden och som har tidigare kompetenser på utmärkt utfört arbete.
Läs mer
icon
certificate
Certifikat & Behörighet
Alla företag har alla certifikat och behörigheter som krävs för uppdragen. Vi kollar alltid upp så att alla särskilda certifikat finns och kontrollerar att företaget har dessa och de försäkringar som krävs. Istället för att du behöver lägga tid eller energi på att hitta rätt företag, tar vi hand om grundjobbet åt dig.
Läs mer
Välj Ditt Företag
Inom 24 timmar får du offerter från intresserade och tillgängliga professionella företag. När du är redo, anlita det bäst lämpade företaget för dina behov till ett pris som är rätt för dig. Med oss hjälp behöver du själv inte leta upp företagen, utan nu kan du istället jämföra och välja den verksamhet som verkar bäst för din situation och det arbete som ska utföras.
Läs mer
icon