VANLIGA FRÅGOR & SVAR

På den här sidan kan du hitta svar på många vanliga frågor vi får. Skulle du inte få det svar du söker är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Hur fungerar Hitta Hantverkare?

Vi hjälper dig att hitta cerfitikerade och utbildade hantverkarföretag när du behöver genomföra ett projekt i kontoret, hemmet ellet bostadsrättsföreningen. Skicka in din ansökan så kommer vi sedan matcha ihop de företag som är bäst lämpade för projektet, där vi sedan tar fram offerter från pålitliga och duktiga företag. Du förbinder dig inte att välja något av
företagen och kan titta igenom offerterna i lugn och ro.

Kostar det något att använda er tjänst?

Det är helt gratis att använda vår tjänst och du sparar både tid och pengar genom att låta oss ta in offerter, så du endast bli kontaktad av professionella verksamheter.

Hur blir jag kontaktad?

Vi kommer skicka offerterna till den e-postadress som du anger i din ansökan. Hur hanterar ni mina personuppgifter?
Givetvis kommer dina personuppgifter inte visas offentligt och de syns endast om du accepterar en offert från de företag vi tar fram.

Hur snabbt får jag svar?

Vi kommer skicka offerter till dig inom 24 timmar efter du har skickat in din ansökan.

Behöver jag tacka ja till offerterna?

Du behöver inte tacka ja eller förbinda dig till något av företagen som vi erbjuder.

Finns det något jag borde tänka på innan jag anlitar en hantverkare?

Ja det är bra att du kollar upp om speciella certifikat krävs vid ditt projekt och så att hantverkaren innehar dessa certifikat.

Vad är ROT-avdrag och kan jag utnyttja avdraget?

Med ROT-avdraget kan du spara in upp till 30% av arbetskostnaden för ett byggprojekt genom skattereduktion. Du kan läsa mer på Skatteverkets hemsida om vilka jobb som omfattas av ROT-avdraget.

Vad är RUT-avdrag och kan kan jag utnyttja det?

RUT-avdraget handlar om ett skatteavdrag på tjänster gällande renhållning, underhåll och tvätt. Ett RUT-avdrag låter dig få hälften av arbetskostnaden betald av Skatteverket, där du även kan läsa mer om hur avdraget fungerar. 

Kan jag få RUT-avdrag vid flytthjälp?

Ja du kan ta del av ett RUT-avdrag om du behöver ta del av ett företag som erbjuder flyttstädning, men tänk på att du inte får överstiga 50 000 kronor per år för det totala RUT och ROT-avdraget.

Kan alla företag ansluta sig till Hitta Hantverkare?

Nej, vi kontrollerar alla företag vi samarbetar med så att de innehar alla nödvändiga certifikat och utbildningar som krävs för att erbjuda tjänsterna som hantverkarna utför.